За пореден път се убеждавам, че когато най-малко очаквам, чудесата

...
За пореден път се убеждавам, че когато най-малко очаквам, чудесата
Коментари Харесай

Нина Николина: Докъдето и да стигнеш – не спирай да мечтаеш!

За следващ път се увещавам, че когато минимум чакам, чудесата се случват! Една инцидентна среща в безоблачен съботен следобяд ми даде опция освен да се срещна с Нина Николина, само че и да й кажа какъв брой доста я одобрявам като артист и по какъв начин нямам самообладание още веднъж да я чувам онлайн.

Вторият концерт от новия й план е на 29 март.  " Избрахме 10 от златните шлагери на българския песенен фолклор. Това беше сложен избор. Прослушала съм над 200 песни и избрах 10 емблематични от разнообразни фолклорни области и несъмнено, „ Излел е Дельо бунтовник ”, на която постоянно съм се възхищавала. Учила съм се от „ галактическата “ Валя Балканска, само че искахме на тази красива ария да придадем ново звучене, изслушвах деликатно и вниквах в текста, в орнаментиката и спецификата на родопската ария. С музикантите работихме доста и искахме да придадем една нова картина, отдавайки респект на достоверното звучене на българския фолклор, само че и да го развием в нова посока ", споделя за плана Нина Николина.

А през днешния ден ви представяме едно изявление по ноти! 

 

ДОкъде мислите, че ще Ви води още музиката. Коя е главната нота във Вашия музикален свят?

Най-важната " нота "  в моя музикален свят е фолклорът! Израснала съм с националната музика. Това е пътят, по който съм тръгнала от дете. Продължавам да ходя по тези пътеки, защото обичам фолклора, защото го познавам, тъй като постоянно има изненади и провокации, тъй като е скъп и заслужен. Той води към корени и стебла, уповавам се и до листа, есен и пролет – ежегодно. Надявам се в никакъв случай да не умира това дърво, закичено с нови мартеници. 



Фолклорът ме води до всички континенти, а " Излел е Дельо бунтовник "  – е българското галактическо обръщение, определено измежду голям брой други музикални оферти да показа земната цивилизация.  

    Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР