За пореден път се показа, че фалшивите новини могат за

...
За пореден път се показа, че фалшивите новини могат за
Коментари Харесай

Цветанов: Премиерът е подложен на ежедневен медиен дискомфорт, понякога се минават всякакви граници

За следващ път се появи, че подправените вести могат за изиграят роля за образуване на отзиви на основни политици по света. Това е хибридна офанзива против България, с поддръжката на не малко хора, които желаеха да извлекат изгода. Това сподели в предаването "Тази събота " по БТВ ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов във връзка реакциите на медии и политици след убийството на журналистката Виктория Маринова.

Нашите специфични служби не са готови за сходна хибридна война. Когато имаме едно тежко закононарушение, обществото е доста сензитивно към новините, които излизат. Това беше изкключително противен мотив да бъде очернена страната ни. При всеки сходен случай би трябвало да преброим до 10 преди да приказваме, съобщи Цветанов.

Той разяснява и заканата на премиера Борисов да отдръпна поддръжката си за шефа на групата на Европейската национална партия Манфред Вебер, който е претендент за ръководител на Европейската комисия. Манфред Венер един сериозен политик. Той беше измамен от това, което се случи, трябваше да реагира. Имаме позиция за поддръжка на Манфред Вебер, нямаме публична позиция за отдръпване на поддръжката, изясни зам.-председателят на ГЕРБ.

Премиерът Борисов е подложен на всекидневен медиен дискомфорт. Всеки, за каквото се сети, желае да концентрира вниманието си към него. Всичко, което се случва, от време на време минава всевъзможни граници – реакцията му може би се дължи на това, сподели Цветан Цветанов, като добави, че рамките на 48 часа след убийството на Виктория Маринова Борисов е спал едвам 2-3 часа.

Трябваше да защитим сполучливото европредседателство с професионализъм при разкриването на това закононарушение, уточни Цветанов.

Той съобщи, че не приема думите на евродепутата Ангел Джамбазки, че арестуваният за убийството би трябвало да бъде обесен. Темата за смъртното се повдига постоянно, когато има такова тежко закононарушение, даже и в страни от Европейския съюз, само че на никое място в тези страни няма смъртно наказване, сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Той разяснява и разпореждането на премиера Борисов огромната строителна компания Джи Пи Груп да бъде извадена от всички европейски и държавни планове. Трябва да отхвърлим всякаква допустима догадка за присъединяване на страната в корупционни схеми. Страната ни е доста транспарантна, в непрекъснат контакт с Европейската комисия, с всички европейски контролни органи, разяснява Цветанов.

Той отхвърли препоръчаната от водача на Атака Волен Сидеров партията на националистите да получи постовете министър на вътрешните работи и основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Има квотно систематизиране в настоящето ръководство. Не се преглежда подобен вид. Министерство на вътрешните работи се оправи прелестно с разкриването на убийството на Виктория Маринова, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов посочи, че няма стартирана процедура за избор на основен секретар. Все още се разискват вероятните разновидности – да кажем, че сега се разискват 2-3 имена. Има задоволително експерти, които могат да заемат поста, сподели още Цветан Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР