За пореден път мнозинството скри премиера Бойко Борисов от задължението

...
За пореден път мнозинството скри премиера Бойко Борисов от задължението
Коментари Харесай

Мнозинството отново скри Борисов, този път заради водната криза


За следващ път болшинството скри премиера Бойко Борисов от задължението му да се регистрира пред Народното събрание. От Българска социалистическа партия настояха министър-председателят да рапортува пред депутатите за положението на водния бранш и да изясни по какъв начин властта счита да се оправи с водната рецесия, за която сигнализира още предходната седмица екоминистърът Емил Димитров.

Искането си социалистите входираха още в петък. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева го подложи на гласоподаване при гласуването на дневния ред. Предложението бе отхвърлено, като по-късно националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Манол Генов изиска прегласуване. След прегласуването предлагането бе още веднъж отхвърлено от пленарната зала. " За " него втория път гласоподаваха 55 народни представители, " срещу " - 95 и 10 " въздържали се ".

Дълбоко съчувстваме на Емил Димитров, най-много, че е министър в това ръководство, където и да искаш да работиш, има задоволително доста, които ти пречат, съобщи Манол Генов при започване на днешното пленарно съвещание.

Заплахата от водна рецесия в Бургас и района се оказа същински политически и управнически водевил. Щеше да е смешно, в случай че не беше толкоз сериозен, даже сериозен мотивът, а това е рискът от задаващите съществени рецесии с безводие в цели райони на страната, в тази ситуация с Бургаско. Министър Емил Димитров направи в петък пред Народното събрание залпови самопризнания за управнически безпорядък, за сериозна липса на съгласуваност и даже вътре в едно министерство. Разбра се от първо лице какви безобразия и произволи владеят системата на водите, язовири, инфраструктура за напояване, достъп и прилагане на водоеми за питейни потребности, тенденциозен отвод от вложения, даже отвод на достъп до документи. Разбира се, това не са вести за нас от Българска социалистическа партия. Неслучайно при започване на година бе нашият сериозен избор на съмнение за водната рецесия, сподели още Манол Генов.

Той обърна внимание какъв брой доста му е накипяло на министър Димитров, който незабавно е помолил Народното събрание за помощ: „ Беше ядосан, беззащитен, не криеше своето отвращение. Никой не си е фантазирал, че след чутото и след настояването от нас ще пристигна министър председателят да изясни. Както се постъпва всекидневно в такива случаи, бяха пратени самите министри. С тяхната експресна поява се случи нещо още по-неприятно. Нямаше оборване с обстоятелства, имаше единствено съществени обвинявания “, сподели Манол Генов.

Заместник-председателят на Комисията по околна среда разяснява, че въпросът на Българска социалистическа партия е по какъв начин внезапно в петък е имало водна рецесия,а три дни по-късно се оказа, че в Бургаско ще има вода за 50 години напред.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР