За пореден път ГЕРБ-СДС, ДПС и Възраждане дадоха пример за

...
За пореден път ГЕРБ-СДС, ДПС и Възраждане дадоха пример за
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” се съюзиха в защита на Борисов

За следващ път ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Възраждане ” дадоха образец за единодушие в Народното събрание. Трите опозиционните обединения този път се събраха заради напълно необикновен мотив. Те поддържаха предлагането на герберите да се организира чуване на премиера Кирил Петков в Народното събрание поради „ безпрецеденетната политическа принуда ”, както някогашните ръководещи дефинираха ареста на водача си Бойко Борисов. Новото болшинство обаче им отхвърли.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков съобщи от парламентарната естрада, че Петков би трябвало да изясни „ какво се случнва в българската страна ”. Той уточни, че към този момент са налице доказателства, че при ареста е нарушен законът. И дефинира премиера, дружно с вътрешния министър Бойко Рашков, като закононарушители.

При гласуването на предлагането за чуване поддръжка му дадоха трите опозиционни политически сили. От болшинството го отхвърлиха. Един народен представител от Има Такъв Народ в началото утвърди концепцията на някогашните ръководещи, само че при наново гласоподаване се „ поправи ” и се причисли към сътрудниците си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР