За получени заплахи на официалния имейл на Окръжния съд в

...
За получени заплахи на официалния имейл на Окръжния съд в
Коментари Харесай

Съдия Весела Сахатчиева: Получаваме имейли, че сме корумпирани и ще ни изкормят

За получени закани на формалния имейл на Окръжния съд в Плевен, заяви по Би Ти Ви ръководителят на Окръжния съд Весела Любомирова Сахатчиева.

Първоначално известията съдържали името на арбитър Владислава Цариградска, по-късно обаче идват заплашителни имейли с нецензурни думи, ориентирани и към останалите съдии.

Първите известия идват на 19 февруари след убийството на Мартин Божанов Нотариуса и обществените изяви на арбитър Цариградска, която се движи с защита, както и фамилията ѝ.

Заплашителните имейли гласят, че съдиите са „ необразовани " и „ корумпирани селяни " и че избрани органи от тялото им ще бъдат изкормени. „ Искаме кметовете в пандиза, няма да се върна в България да работя ", „ Ние сме отвън закона, законът споделя гибел за вас ", както и че съдиите пазят политиците.

Това продължава към този момент седмица. Заплахите идват от неделя на формалната поща на Районен съд Плевен, като към този момент има близо 50 сходни известия. Не са посочени съответни имена на съдии, по-често е споменавано това на Владислава Цариградска. Заплахите идват от 3 разнообразни имейл адреса. Според Сахатчиева индивидът може би съзнателно се показва като нискоинтелигентен, не може да каже и дали става въпрос за група или не.

Сигнали до ГДБОП в София към този момент са изпратени, сезирани са и всички институции. „ Това са формалните имейли на съда, тук получаваме всички имейли и документи. Това пречи на нашата работа ", сподели Сахатчиева.

До този миг нямат информация по случая.

„ Това се случва за първи път и сме обезпокоени, всеки ден, даже и през почивните дни, и измежду края на работния ден, това към този момент не стопира една седмица ", добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР