За положителния ефект, който добрата храна, физическите упражнения и пълноценния

...
За положителния ефект, който добрата храна, физическите упражнения и пълноценния
Коментари Харесай

Фитнес за ума

За позитивния резултат, който положителната храна, физическите извършения и пълноценния сън оказват върху мозъчната активност, всички сме чували. Но сходно на тялото, и мозъкът има потребност и от извършения, които да го държат в кондиция.
 Какаото, флаваноидите и позитивният резултат върху мозъка и паметта
Топло какао за избистрен разум

Вкусно и потребно

Факт е, че на всички ни се е случвало да забравим къде сме оставили ключовете или да забравим точната и значима дума в формален диалог.

Добрата вест е, че това по всяка възможност са някои от " инцидентни бъгове ", както ги назовава Сандра Бонд Чапман, създател и шеф на Центъра по мозъчно здраве към Университета в Тексас. А още по-добрата е, че има трикове, с които да държим мозъка ни в кондиция.
 Снимка 525023

Пред госпожа Чапман изяснява, че в 30-те, 40-те и 50-те си години хората стават по-добри в най-важното: " взимаме решения, синтезираме информация и предлагаме огромни хрумвания ".

Тоест, без значение от възрастта, в никакъв случай не е късно да си наложим здравословни привички, които да приведат мозъка ни в добра форма.

Въпреки че с напредването на възрастта да изгаряме неврони (бавно, само че сигурно) е обикновено, стресът и безпокойството постоянно ни карат да се тормозим от изцяло естествени прекарвания - като да забравим името на прочут да вземем за пример.
 Снимка 525024

Ето за какво Чапман поучава да не се фокусираме ненужно върху дребни пропуски, а да обърнем внимание на ежедневните си привички.

Предлага да стартираме ново занимание или да развием изцяло непознато за нас досега умеене. Защото е, че разнообразяването на рутината изостря когнитивните ни функционалности - от учене на нов език до пускане на клас по йога или плетене.
 Снимка 525022

Важно е да използваме мозъка си за това, което прави най-добре - да сплотява наличната и нова информация. " Той ще ви се отплати, като укрепи своите комплицирани невронни мрежи ", прецизира експертът.
 Марийке Лукас Райнефелд, Роберто Савиано, Вал Макдърмид и 3 книги за уикенда
3 книги за уикенда

Време за четене

Чапман дава и съответен образец. Следващият път, когато прочетем страхотна книга, можем да напишем усещанията си от нея. И най-добре на хартия. Защото писането на ръка усъвършенства обработката на информацията, както и способността да я запомним.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР