За подобряване на храносмилането консумирайте това семе Това семе има

...
За подобряване на храносмилането консумирайте това семе Това семе има
Коментари Харесай

За подобряване на храносмилането консумирайте това семе!

За възстановяване на храносмилането консумирайте това семе

Това семе има неповторими лечебни свойства! Не го подминавайте!

Семето от чиа е богат източник на витамини от групата В, изключително витамин В1 (известен също като тиамин) и витамин В3 (известен също като ниацин).

Това изумително семе е цялостно с фибри, омега-3 мастни киселини и доста значими минерали като: магнезий, калций, манган, фосфор, желязо и калий.

То има неповторими лечебни свойства:

Контрол на кръвната захар
Семето от чиа нормално се употребява в десерти, с цел да се забави храносмилането на захарите. Това става, като основава преграда сред въглехидратите и храносмилателните ензими. Следователно, чиата може да бъде извънредно потребно за диабетици.

Хидратира организма
Чиата може да ви помогне да абсорбирате огромни количества вода и да задържате електролити. Всъщност то всмуква 30 пъти повече вода, в сравнение с тежи, което от своя страна оказва помощ за задържане на електролити и балансиране на равнищата на течности в тялото. И двете изгоди са сериозни, когато става дума за попречване на дехидратацията, което прави чиа семето извънредно потребно за спортисти и дейни деца.

Усвоява се бързо от организма
Семето от чиа се всмуква елементарно от храносмилателния тракт. За разлика от други семена, то не би трябвало да бъде смляно, с цел да може храносмилателната система да го усвои вярно.

Други преимущества
То способства за отслабването, като се бори с инсулиновата устойчивост, която е обвързвана с повишение на мазнините по корема. Съдържа аминокиселината, известна като триптофан, която оказва помощ за контролиране на апетита и спомага за възстановяване на съня.

Има способността да понижи LDL холестерола (лошия холестерол) и да увеличи HDL холестерола (добрия холестерол).

Може да го добавяте в пудинги, сладкиши и салати и като цяло съвсем във всички храни. Семето е хидрофилно, което значи, че всмуква течност и основават гел.

Препоръчваме ви да си извършите собствен личен чиа гел, като накиснете 1/3 чаша семе в 2 чаши вода и го оставите в затворен стъклен съд за 10-15 минути. Този гел може да се съхранява в продължение на 3 седмици в хладилника.

Вижте още: Ледена вана за подсилване на защитните функционалности на организма

Гелът от чиа може да се употребява независимо или разбъркан с храна.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР