За почивка в Гърция това лято няма да се изисква

...
За почивка в Гърция това лято няма да се изисква
Коментари Харесай

На почивка в Гърция през лятото - без сертификат за ваксиниране

За отмора в Гърция това лято няма да се изисква документ за имунизиране.

Туристите ще се тестват на границата с бързи проби преди влизане в страната.

„ Гърция няма да изисква документ за имунизация, като наложително изискване за влизане на туристи “, съобщи пред медиите министърът на туризма Харис Теохарис. Желаещите да влязат в Гърция, които не са имунизирани, ще се тестват на границата с бързи проби. А тези, които са имунизирани ще влизат свободно, посочи министър Теохарис.

В гръцкия туристически отрасъл има оптимизъм, че актуалната година ще е доста по-добра от предходната. От Туристическата камара оповестяват, че към момента нямат резервации за сезона, тъй като туристите се въздържат от запазване на почивки месеци авансово. Очакват туристите да стартират резервации към април, когато се обясни обстановката с вируса.

До 21 януари е в действие наложителна седемдневна карантина за влизащите в Гърция, която се чака да отпадне за идващите от страни с невисок предел на заразяемост. Не се анулира към този момент условието за показване на негативен тест за ковид и адресна регистрация.

Правителството в Атина заяви, че финансира с 25 милиона евро рекламна туристическа акция, като прави опит да притегли повече туристи този сезон с добра епидемиологична конюнктура в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР