За по-малко от минута безсрамен крадец отмъкна картина на Салвадор

...
За по-малко от минута безсрамен крадец отмъкна картина на Салвадор
Коментари Харесай

За 32 секунди откраднаха картина на Салвадор Дали за $20 000

За по-малко от минута нахален апаш отмъкна картина на Салвадор Дали от музей в Сан Франциско. Мъжът бил видян да се разхожда по улицата умерено с творбата под мишница.

" Горящият жираф " на испанския занаятчия е нарисувана сред 1966 и 1667 година. Струва към 20 хиляди $ и е въодушевена от Пикасо. Тя бе окачена в галерията Dennis Rae Fine Art.

Според ABC7 на мъжа му лишило единствено 32 секунди да се снабди с творбата.

Расая Хопкинс, шеф на галерията изяснява пред Time, че бил самичък в помещението. Според него, бързата кражба се случила, когато той се отдалечил от предната част на галерията, където картината била изложена с лице към витрината.

Охранителните камери не са били включени по време на случая. Към картината имало и прикрепена тревога, само че и тя не е работила по време на кражбата. Според Хопкинс " Горящият жираф " е бил локален преди дни, а кабелът на алармата не е бил прикован назад, когато платното е върнато.

Според шефа, крадецът надали ще продаде картината онлайн, защото е една от най-известните произведения на Салвадор Дали и незабавно ще бъде заловен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР