За по-малко от година още 380 000 души загубиха работата

...
За по-малко от година още 380 000 души загубиха работата
Коментари Харесай

10 стъпки за справяне с бедността – 10 причини да се гласува за БСП


За по-малко от година още 380 000 души изгубиха работата си, а многосектори и браншове в стопанската система пострадаха съществено от противоепидемичните ограничения, а доста фамилни, микро и дребни компании затвориха бизнеса вечно. А те бяха основата на нашата стопанска система. Това докара до внезапен спад на приходите най-малко на 1 милион души, като се има поради, че безработните имат фамилии, родители и близки, за които се грижат. Това разяснява зам.-председателят на предизборния щаб на Българска социалистическа партия Вяра Емилова в предаването „ Студио ИКОНОМИКА “ по БСТВ.

Според Емилова внезапното нарастване на безработицата има съществени стопански последици: стесняване на потреблението, стесняване на пазара, стесняване на производството и следваща лавина от безработни.

„ Това е разследване на напълно сбъркана политика за справяне с коронакризата и нейните последици от страна на сегашната власт “, съобщи Вяра Емилова и уточни, че Борисов една година се пробва да взема решение проблемите на парче, през прозореца на джипа или от хеликоптера, като сътвори невиждан безпорядък в здравната и просветителната сфери.

Емилова уточни, че да си правиш пиар от хеликоптер, до момента в който планинските спасители рискуват живота си да избавят бедстващи туристи в планините, е извънреден цинизъм, насмешка против хората.

Вяра Емилова разяснява и обясни в детайли и 10-те стъпки за справяне с бедността, демографската рецесия и подкрепяне на стопанската система,обявени от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Българска социалистическа партия единствена е с явен проект за справяне с рецесията. За някои ограничения като напредничав налог и подоходно фамилно облагане, приказваме в последните 4 години в нашия план за развитиена България “, съобщи Вяра Емилова. Според нея „ Визия за България “ ще прерастне в управническата стратегия на Българска социалистическа партия.

Данъчни облекчения, преизчисляването на пенсиите, безвъзмездни медикаменти и учебници за децата, директни помощи за фамилиите, които живеят под прага на бедността - всички тези ограничения са в помощ на хората и са в помощ против настъпващата освен икономическа, само че и демографска рецесия.

„ За преизчисляването на пенсиите приказваме всяка година с приемането на бюджета, само че ръководещите си вършат оглушки. Сега са подхвърлили на пенсионерите по 50 лева надбавки до март, което коства стотици милиони. Докато преизчисляването на пенсиите ще реши въпросът един път за постоянно и действително ще подкрепи пенсионерите “, разяснява Емилова.

Зам.-председателят на предизборния щаб на Българска социалистическа партия разяснява и готовността на Българска социалистическа партия за изборите.

Според Емилова хората по страната се опасяват да вземат участие изборните комисии, поради боязън от заразяване с ковид, само че Българска социалистическа партия към този момент води разяснителна акция измежду своите представители в РИК и СИК за работа в условия на зараза. Хората ще бъдат подкрепени и от ЦИК, защото ще са на първа линия по време на изборите и евентуално техните хонорари ще бъдат увеличени и ще бъдат взети нужните ограничения за опазване здравето на хората.

„ Сроковете са къси, в случай че изборите бъдат на първата допустима дата – 28 март, само че имам вяра, че партията ще се оправи. Предизбоният щаб на Българска социалистическа партия работи интензивно “, сподели още Емилова и увери, че в случай че Българска социалистическа партия завоюва изборите, хората ще видят обещаните от Българска социалистическа партия 10 стъпки за справяне с бедността – осъществени.

ВИДЕО

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР