За пети път Камион на годината става Mercedes-Benz Actros. След

...
За пети път Камион на годината става Mercedes-Benz Actros. След
Коментари Харесай

Новият Mercedes Actros стана камион на годината

За пети път Камион на годината става Mercedes-Benz Actros. След гласоподаване на публицисти от профилирани издания от 24 европейски страни моделът още веднъж получи влиятелната купа. Историята на триумфа на камиона стартира през 1997 година, когато първият Actros е пуснат на пазара. С общо девет победи, Mercedes-Benz към този момент е най-успешната марка в битката за оценката Камион на годината.

Журито на International Truck of the Year (ITotY) гласоподава въз основа на новаторските софтуерни разработки. В сходство с разпоредбите на състезанието купата се присъжда всяка година на камиона, който способства най-вече за нововъведенията в автомобилния превоз, които са в интерес на икономиите, излъчванията, сигурността, управляемостта и комфорта на транспортните средства. Флагманът на Mercedes-Benz Trucks е водещ със своите присъщи качества: по-голямата част от нововъведенията са създадени за да обезпечат осезаемо усъвършенстване за водачите, клиентите и обществото като цяло.

Новият Mercedes-Benz Actros дава отговори на тематики като сигурност, успеваемост и комфорт. Те се обуславят от голям брой нови функционалности, в това число MirrorCam вместо външни огледала, отчасти автоматизирано шофиране с Active Drive Assist, спомагателни усъвършенствани системи за сигурност като петото потомство Active Brake Assist и в допълнение усъвършенстваната Sideguard Assist. Журналистите от International Truck of the Year оцениха също разширената функционалност на системата за предсказуемост и надзор на силовото ръководство, която към този момент може да се употребява по криволичещи направления. Също по този начин окуражителен бе и напълно цифровият мултимедиен кокпит, който размени стандартния в новия Actros.
Председателят на интернационалното жури Джаненрико Грифини заключи гласовете на журито по този начин: „ С представянето на новия Actros Mercedes-Benz изведе на нашите пътища високо съвременен камион, който задава посоката към реализиране на автоматизирано шофиране в бъдеще “.

Проф. доктор Уве Бааке, началник на отдела за развиване на Mercedes-Benz Trucks, получи премията по време на конференцията на интернационалното ревю за търговски коли и градски превоз Solutrans в Лион, Франция. Той показа: „ Горди сме, че журито оцени нашите старания през последните години и месеци с това отличие. Благодаря от името на компанията и на целия екип. Това в действителност ще ни подтикне да продължаваме да даваме всичко от себе си и да изпълняваме най-високите стандарти за развиване на нашите камиони, изключително що се отнася до електромобилност, автоматизирано шофиране и дигитализацията в нашия сектор”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР