За пети ден медиците от Пирогов се събраха на протест

...
За пети ден медиците от Пирогов се събраха на протест
Коментари Харесай

"Пирогов" мести протеста си пред президентството

За пети ден медиците от " Пирогов " се събраха на митинг пред лечебното заведение поради отстраняването на шефа на болничното заведение проф. Асен Балтов и обвиняванията към болничното заведение за финансови злоупотреби. Протестът стартира в 8 ч. с овации и плакати с надпис " Пирогов не е систематичен проблем ", споделя Българска национална телевизия.

Лекарите обявиха, че няма да блокират придвижването по бул. " Цар Борис III ", тъй като не желаят да пречат на столичани, а и тъй като на следващия ден от 18 до 20 ч. ще реалокират митинга пред президентството.

Причината е, че президентът е назначил министъра на опазването на здравето и той носи отговорността, обясниха лекарите. " Няма да спрем, бъдете уверени в това, тъй като всички сътрудници и всички медицински служащи са безпределно афектирани от реакциите на здравния министър ", сподели доктор Дияна Димитрова, шеф на Мултипрофилно незабавно поделение.

" Не може да се разреши против най-голямата незабавна болница да се изсипват такива погрешни неща, които ние не сме създали, и по тази причина би трябвало да бъдем чути, и по тази причина ще бъдем пред президентството, нека президентът този път ние чуе ", разгласи и Зинаида Николова, старша здравна сестра на Отделение по педиатрия.

Вижте и:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР