За пета поредна година Министерство на младежта и спорта организира

...
За пета поредна година Министерство на младежта и спорта организира
Коментари Харесай

Европейска седмица на спорта стартира в София

За пета поредна година Министерство на младежта и спорта провежда " Европейска седмица на спорта #BеАctive ". От 23-ти до 30-ти септември 2019 година хора от всички възрасти още веднъж ще имат опция да се срещнат с над 50 типа спорт и да ги практикуват свободно.

Кампанията ще бъде публично открита на следващия ден от 12:00 часа в зала " Арена Армеец ". Входът за всички събития от спортната седмица е свободен.

Посланици на Европейската седмица на спорта и тази година са съумели български спортисти и надарени млади състезатели. Това са грациите от националния отбор по художествена гимнастика Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, както и самостоятелните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, международната и европейска шампионка по битка Тайбе Юсеин, боксьорите Даниел и Боян Асенови, олимпийската и международна шампионка за младежи в тройния скок Александра Начева, параолимпиецът Денислав Коджабашев, младата българска звезда в алпийските ски Алберт Попов и един от най-обичаните български спортисти Йордан Йовчев. Йорданка Благоева, Любо Ганев и още доста спортни митове също ще участват на старта на Европейската седмица на спорта на следващия ден.

През 2019 година мотото на акцията е " Бъди деен, открий своя спорт, избери своя състезателен клуб ", а самодейностите ще се проведат в София и други градове в страната. Седмицата на спорта има за цел да подкрепи личностното развиване на младежите и поддържа спортните им потребности посредством построяването на възприятие за екипен дух, приемливост и взаимност.

#BeActive 2019 е част от самодейност на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по стратегия " Еразъм + " на Европейския съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР