За периода между 2014 и 2018 г. земеделският отрасъл е

...
За периода между 2014 и 2018 г. земеделският отрасъл е
Коментари Харесай

Земеделският отрасъл произвежда по около 8 млрд. лева годишно

За интервала сред 2014 и 2018 година земеделският бранш е създал продукция, възлизаща на 7.8-8.5 милиарда годишно. Това оповестиха от пресцентъра на агроминистерството след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева със аграрни производители в Сливен, която е част от осведомителната акция по директни заплащания 2020-а. По думите й, продукцията, основана от растениевъдството, заема дял от 68.6%, от отглеждането на животни - 23.1%, от селскостопански услуги - 5.9%, а продукцията от неотделими второстепенни селскостопански действия - 2.4 %.

Инвестициите, които са направени в аграрния бранш, са сред 1.3 и 1.9 млрд.лева годишно и съставляват 8% от всички инвестиции в стопанската система на страната. За интервала 2014-2018 година цената им е 7.7 милиарда лв.. В международен мащаб България се подрежда измежду едни от най-големите експортьори на пшеница, царевица, слънчоглед и ечемик. "Трябва да знаем, че има в действителност производства, в които ние можем да се конкурираме с развитите страни в Европа и в света ", означи министър Танева.

Тя е информарила земеделските производители, че "Напоителни системи " ЕАД е в положение да обезпечи поливния сезон. Няма да има проблем в нито един от районите на страната във връзка с декларираните площи за поливане. Според Танева без значение от компликациите, които съпътстват стопаните, земеделието в страната ни се развива и данните за произвеждане са положителни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР