За първите шест месеца на тази година в Русенско са

...
За първите шест месеца на тази година в Русенско са
Коментари Харесай

Трафикът на ТИР-ве увеличи броя на тежките катастрофи в Русенско

За първите шест месеца на тази година в Русенско са регистрирани 487 произшествия

В Русенско се е нараснал броят на тежките произшествия. Основна причина за това е интензивният трафик на камиони, който се следи в последните месеци. Ако преди за денонощие по пътищата на региона са се движили сред 1600 и 1800 камиона, то в този момент са повече от 4000, разяснява Стилиян Станев - шеф на група в бранш "Пътна полиция " в Русе.

Анализът демонстрира, че за първите шест месеца на тази година в Русенско са регистрирани 487 произшествия. От тях 140 са тежки, като 192 души са ранени, а 13 са починали. Станев изясни, че през първото шестмесечие на предходната година са регистрирани 27 произшествия по-малко. Ранени са 153 души, а са починали 10.

По думите на Станев камионите, които пътуват към Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " и от граничния пункт към вътрешността на страната, употребяват главно тесния основен път Русе-Бяла.

"Камионите са доста на брой. При придвижване след няколко тежкотоварни автомобила се образува опашка, като някои водачи на транспортни средства изпреварват рисково, което е причина за случай ", разяснява Станев. Според него тежките пътно-транспортни катастрофи могат да бъдат избегнати, в случай че пътят бъде с две ленти за придвижване в една посока. Той даде образец, че след разширението преди години на пътя Русе - Разград с трета лента за придвижване броят на тежките произшествия е редуциран до най-малко.

Станев сподели още, че при профилирана полицейска интервенция в Русенско, обвързвана със спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата, за четири дни са тествани над 480 автомобила. Съставени са 74 акта и 211 фиша. С камера са снимани 121 автомобила с превишена скорост. Проверени са и 12 мотоциклета, като са формирани два акта и три фиша.

По думите на Станев статистиката демонстрира, че над 30 % от водачите, движещи се по пътищата в региона с превишена скорост, са чужденци. Най-много от тях са румънци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР