За първите 9 месеца на годината териториалната дирекция на Национална

...
За първите 9 месеца на годината териториалната дирекция на Национална
Коментари Харесай

Варненските данъчни събраха над 400 млн. лв. просрочени задължения

За първите 9 месеца на годината териториалната дирекция на Национална организация за приходите във Варна събра повече от 406 милиона лв. просрочени данъчни и осигурителни отговорности. Отчетените приходи в бюджета са резултат както от самодейност на данъкоплатците за погасяване на дълга, по този начин и на подхванатите дейности от обществените реализатори на Национална агенция за приходите за насилственото му събиране, регистрират от Агенцията.

Като доста ефикасен способ за погасяване на просрочените отговорности се е наложила практиката по издаване на позволение за неотложни заплащания. Процедурата е работеща и с помощта на нея избрана част от постъпилите или постъпващи по сметката на длъжника суми се оставят на негово краткотрайно предписание за неотложни заплащания, свързани с активността му.

От началото на годината обществените реализатори от НАП-Варна са издали близо 300 позволения за неотложни заплащания на длъжници с насъбрани просрочени отговорности към бюджета. От Национална агенция за приходите Варна, молят към длъжниците с насъбрани просрочени отговорности в точния момент да осъществят контакт с обществените реализатори от дирекция „ Събиране “.

Разсроченото заплащане е метод да не се стига до използването на крайни ограничения, като процедура по наложително осъществяване и продажба на движимо и недвижимо имущество. За първите 9 месеца на тази година са планувани 717 търга, от които към бюджета са постъпили над 2,5 милиона лв..
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР