За първи път за пост министър се предлага ром, и

...
За първи път за пост министър се предлага ром, и
Коментари Харесай

Теодора Крумова: Истинската интеграция е ром за здравен или образователен министър



За първи път за пост министър се предлага ром , и то жена. Досега е имало трима заместник-министри от ромски генезис, сподели в предаването „ Хоризонт до обед “ Теодора Крумова от Центъра за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе “.
„ В случая сме много прелестно сюрпризирани “, уточни тя по отношение на в плана за държавно управление, разгласен от „ ИТН “.

Министър без портфейл е позиция без бюджет и администрация . Истинската интеграция би могло да бъде да има ром министър на образованието или на опазването на здравето , счита Теодора Крумова.

Крумова вижда огромната опасност в това „ тази позиция да се трансформира в действителност в сегрегация – обособяване на ромските въпроси към министъра по ромските въпроси “.

Д-р Антония Валентинова е доста добър млад експерт, разясни Теодора Крумова. „ Човек, който не се опасява от провокации. “

Огромен проблем за ромската общественост е това, че доста от младежите, получавайки положително обучение и реализация, бързо скъсват с ромския си генезис и общността, разясни Крумова.

„ Защото е доста по-трудно да бориш стандартите , даже да не са ориентирани против теб. Винаги чуваш обиди като общи етикети за ромите и се чувстваш задължен да ги опровергаваш . “
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР