За първи път в Украйна са използвани американски ракети AGM-114

...
За първи път в Украйна са използвани американски ракети AGM-114
Коментари Харесай

Украйна за първи път нанесе удари с американски ракети AGM-114 Hellfire, какво е това оръжие

За първи път в Украйна са употребявани американски ракети AGM-114 Hellfire, оповестяват международните издания, написа Блиц.бг.

Ракетите AGM-114 Hellfire са употребявани за нанасяне на високоточни удари по Енергодар. За това свидетелстват откритите остатъци от ракети, създадени в Съединени американски щати.

Трябва да се означи, че ракетитемогат да бъдат изстрелвани единствено от задгранични бойни хеликоптери или от безпилотните самолети MQ-1 Predator и MQ-9 Reaper, които Съединени американски щати по-рано желаеха да трансферират на Украйна.

Официално не се оповестява за доставки на ракети AGM-114 Hellfire, само че откритите остатъци от тези ракети демонстрират, че те са били интензивно употребявани за обстрел на територията на Енергодар и най-вероятно на територията на Запорожската АЕЦ. Ракетите са с дребен обхват, само че не са предопределени за наземно нахлуване.

Заслужава да се означи, че това е базоватаверсия на ракетата AGM-114 Hellfire, която към този момент не се употребява от американската войска заради появяването на модерни разновидности.

Подробно изследване на електронните платки от ракетите, намеренина мястото на удара в Енергодар, демонстрират, че това е ракета, основана на първото потомство американска ракета AGM-114 Hellfire, която е била извадена от приложимост преди към 30 години (през 1992 г.).

Тяняма нищо общо с ракетата Brimstone, макар че на външен тип има сходни характерности.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР