За първи път в туризма в Кипър са надминати постижения ...

За първи път в туризма в Кипър са надминати постижения

За първи път в туризма в Кипър са надминати постижения от най-успешна за страната 2019 г.

За първи път в туризма в Кипър са надминати достижения от последната предпандемична и най-успешна за страната 2019 година.

Миналият октомври стана най-печелившият месец в туристическия бранш на острова. Надеждите са тази година да стартира същинското възобновяване на главния бранш на кипърската стопанска система.

Над 310 млн. евро са приходите от туристи, посетили Кипър през октомври предходната година, което е с 3,6% повече от записаните през същия месец на рекордната предпандемична 2019 година, заяви Статистическата работа.

Финансовият растеж през най-печелившия месец е реализиран при по-малък брой - с 10%, на гостувалите на острова спрямо октомври преди ковид.

Приходите от туризъм в Кипър за първите 10 месеца на предходната година са намалели с 46% в съпоставяне със същия срок преди пандемията, а при туристическите пристигания за 11-те месеца се регистрира спад от 52%, демонстрират последните оповестени статистически данни.

Според досегашните резултати цялата предходна година ще доближи към 50% от броя на туристите и 60% от приходите на 2019 година, което е доста положително достижение, разяснява заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

Той е „ сдържан оптимист ” за 2022 година, през която съгласно него ще стартира „ същинското възобновяване на туризма ” в Кипър. Пълното излизане на бранша от коронавирусната рецесия се чака през 2024 г.

Източник: bnr.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg