За първи път в столицата ще се състои Фестивалът за

...
За първи път в столицата ще се състои Фестивалът за
Коментари Харесай

Започва Фестивалът на светлината "LUNAR"

За първи път в столицата ще се състои Фестивалът за светлинно изкуство " LUNAR " в дните сред 6 и 9 май. Най-мащабният артфестивал в България ще обхване над 10 местоположения в централната част на столицата, които ще бъдат преобразени и ще трансфорат столицата в голяма изложба под намерено небе. В рамките на програмата известни български и задгранични актьори от Австралия, Германия, Индия, Испания, Франция, Швеция, и най-много – от България ще опишат истории, предизвикат въображението и изненадат публиката посредством своето завладяващо светлинно изкуство и високотехнологични светлинни съоръжения – споделя Марин Петков, артдиректор на интернационалното издание на фестивала:

" Шоуто върху Националната библиотека слага доста значима тематика – изгубването на доста скотски типове, които губим през годините. Това е главната тематика. А шоуто върху " Квадрат 500 " е във връзка Европейската година на младежта и сме създали едно доста забавно шоу за битката с вътрешните гласове, през която минава всеки един младеж, а надлежно и ние възрастните, за времето, в което живеем през днешния ден. Рисуването със светлина е забавна техника, публиката ще може да нарисува това, което си пожелае и незабавно да получи своето произведение. Статичните съоръжения се вършат с доста забавна техника, работи се с принтове, с най-мощните проектори в света, по този метод осветяваме много огромни здания с по-малко проектори. Имаше конкурс за основаване на дизайн за постройката на НДК, спечелилите към този момент са ясни. На Народния спектакъл всички мапинг студиа в България вършим по една визия, вплетена в мотото " Сияем дружно ". Имаме един швейцарски актьор, който прави доста забавни фигури от дърво и светлина. "

В рамките на програмата ще забележим видеомапинг шоу " Представи си " в Националната изложба " Квадрат 500 " и " Дивата природа " в Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий ". Интересен акцент от програмата е атрактивната фотографска техника light-painting, която ще дава опция за изобразяване със светлина. Ще бъдат показани статични проекции пред Народния спектакъл " Иван Вазов ", НДК, на площад " Васил Левски ” и ул. " Московска ". Ще забележим и светлинни съоръжения в Градската градина и на други основни места в столицата. Всички събития са с вход свободен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР