За първи път в Поморие откриха благотворителен коледен базар. Производители,

...
За първи път в Поморие откриха благотворителен коледен базар. Производители,
Коментари Харесай

В Поморие организират благотворителен коледен базар

За първи път в Поморие откриха благотворителен коледен базар. Производители, представители на бизнеса и възпитаници се сплотиха към благородна идея да оказват помощ на дете с детска церебрална парализа.

Едно от огромните заведения край морето в Поморие безплатно даде градинските си площи за първия базар в града. Специален е обаче поради идеята си да помогне на дете в борбата му с подла болест.

„ Да помогнем дружно на Криси. Момиченцето е от Бургас. Има потребност от сумата от 58 хиляди лв. за нейната интервенция тъй като страда от детска церебрална парализа и се постанова да създадат няколко рехабилитации в Турция. И това ни е главната идея ", разяснява Калоян Михайлов, уредник на събитието.

В коледния базар се включват възпитаници от поморийското учебно заведение „ Христо Ботев ".

„ Всички знаят за какво трябваше да създадат това, за какво изнесохме тук пред целия град тези произведения и на драго сърце даже питат кое е това дете, на кого ще бъдат дадени тези средства, за кого ще бъдат дарени и са доста щастливи, че могат да станат част от живота на хората, които имат потребност. И както виждате дребни, красиви коледни неща, да стоплят домовете на тези, които са ги закупили ", съобщи Керка Мирчева, начален преподавател в ОУ „ Христо Ботев " Поморие.

Още в първия ден на базара огромна част от направените артикули към този момент са изкупени. А в Поморие пристигнаха и производители от разнообразни краища на страната, с цел да се включат в благородната самодейност.

Базарът продължава до неделя, а първичната концепция на уредниците била 10% от приходите да отидат за идеята, само че огромна част от производителите ще дарят 100%.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР