За първи път в най-новата история на България през първата

...
За първи път в най-новата история на България през първата
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Откакто дойде това управление, България стана нетен вносител на ток

За първи път в най-новата история на България през първата седмица на януари страната ни е чист вносител на електрическа сила. За това сигнализира националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев от парламентарната естрада.
„ При състояние че ни се обясняваше от сглобката, че имаме прекомерно доста мощности и че не би трябвало да се вършат нови вложения. България стана вносител на електрическа сила, уважаеми дами и господа! И забележете – освен от Турция, която, за разлика от нас, построи нова нуклеарна мощ, внасяме от Румъния и най-интересното – от Северна Македония “, акцентира той.
„ Българската стопанска система, която балансираше енергетиката на Балканите и беше най-големият производител през годините, откогато пристигна това ръководство, какво се случва – започваме да внасяме електрическа сила. Какви са аргументите и какви дейности ще предприемете да не изпадаме още веднъж в сходна срамна обстановка? “, обърна се Драгомир Стойнев към премиера акад. Денков.
Социалистът изрази неразбиране от отговора на министър-председателя, че повода е, че българската сила е скъпа и държавното управление е подхванало стъпки за рационализация на енергетиката, като реагира: „ Вашето държавно управление не е направило безусловно нищо. Единственото, което направихте е да излъжете българските миньори с едно съглашение от 7 точки, от които не сте изпълнили безусловно нищо. “
Народният представител предизвести, че в Маришкия басейн се е натрупало напрежение и то доста скоро ще експлодира, евентуално през март-април.
„ Северна Македония в какво влага, че да създава по-евтина електрическа сила, в случай че и те са на въглища? Само че някои влагат в нуклеарни мощности, а вие продавате нуклеарни мощности - това е разликата. Ако вършиме нещо за след 15-20 години, едва ли ще го дочакаме. Проблемът е, че по методът, по който го вършиме, и това няма да се случи, господин министър председател. Енергията ни не е скъпа, а просто неприятно се ръководи и грешката е във Вас и във Вашия екип “, безапелационен бе Драгомир Стойнев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР