За първи път в историята учените откриха почви на повърхността

...
За първи път в историята учените откриха почви на повърхността
Коментари Харесай

Учени откриха почви в Антарктида, в които няма никакви форми на живот

За първи път в историята учените откриха почви на повърхността на Земята, които не съдържат никакви форми на живот. Става дума за почвите от два скалисти хребета навътре в Антарктида, на 482 км. от Южния полюс.

„ Учените постоянно допускат, че микробите са издръжливи, те могат да оцелеят на всички места “, споделя Ноа Фиер, микробен еколог от Университета в Колорадо, чийто екип е изследвал почвите. Изследователите са откривали едноклетъчни организми, които живеят в хидротермални отвори на 93,3 градуса по Целзий, и такива, които живеят в езера, уловени под половин миля (1,6 км) лед в Антарктида, и даже оживели на 36 576 метра височина в земната стратосфера. Но след повече от година проучвания, Фиер и неговият докторант Николас Драгон към момента не са разкрили признаци на живот в някои от антарктическите почви, които са събрали.

Фиер и Драгон изучавали почвите от 11 разнообразни планини с необятен набор на климатични условия. Тези от по-ниските, по-малко студени планини съдържат бактерии и гъби, само че в някои почви от двете най-високи, най-сухи и най-студени планини не са открити никакви признаци на живот.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР