За първи път в историята си правителството на Япония отправи

...
За първи път в историята си правителството на Япония отправи
Коментари Харесай

Япония изправена пред безпрецедентен недостиг на ток

За първи път в историята си държавното управление на Япония насочи предизвестие за заплаха от дефицит на електрическа енергия, оповестява " Ройтерс ".

Това се случва, откакто затвори няколко електроцентрали. В допълнение към недостига има и механически проблеми, които засягат Tokyo Electric Power (Tepco), като на потреблението въздейства и извънредно студеното време.

Японското министерство на стопанската система, търговията и индустрията предизвести регионите, снабдявани от Tokyo Electric Power и Tohoku Electric Power, за предстоящ скок на търсенето, с цел да се удовлетвори нуждата от отопление на фона на намалените температури. Правителството прикани жителите да понижат потреблението на ток.

Молим за съдействието ви, с цел да пестим електричество, доколкото е допустимо, като да вземем за пример поставите термостатите на 20 градуса и изключите осветлението, което не ви е належащо, съобщи на конференция основният секретар на кабинета Хироказу Мацуно.
 Мощно земетресение разклати Япония, има заплаха от цунами
Мощно земетресение разклати Япония, има заплаха от цунами

Епицентърът на труса от 7,3 по Рихтер е до Фукушима

Според него е малко евентуално молбата за икономисване на ток да продължи и след днешния ден, защото се чака покачване на температурите и генериране на повече слънчева сила на фона на подобрението на метеорологичните условия.

Земетресението с магнитуд от 7,4 по Рихтер, което удари Североизточна Япония предходната сряда, докара до затварянето на шест топлоелектрически централи , обслужвани от двете електрически компании. Икономическото министерство предизвести, че на някои от тези фабрики ще отнеме седмици или месеци, с цел да възобновят работа.

Днес в японската столица Токио заваля сняг, като прогнозите са температурите да не надвишат 4 градуса по отношение на 14 през вчерашния ден.

Tokyo Electric Power заяви и за механически проблеми, които са довели до прекъсване на електрозахранването за към 2120 семейства в три префектури покрай Токио. От електроснабдителната мрежа обаче прецизираха, че това прекъсване на тока не е обвързвано с дефицита на електрическа енергия.

Въпреки че Tepco посочи, че няма планувани прекъсвания на електрозахранването , компанията предизвести, че вечерта е допустимо краткотрайно спиране на тока.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР