За първи път в историята на Формула 1 в нея

...
За първи път в историята на Формула 1 в нея
Коментари Харесай

F1 очаква икономически бум след идването на китайския пилот

За първи път в историята на Формула 1 в нея ще се състезава китайски водач. 22-годишният Джоу Гуаню подписа с тима на " Алфа Ромео " и по този метод зае последното вакантно пилотско място за сезон 2022.

Китаецът замести освободения Антонио Джовинаци, който изкара три сезона в отбора и взе участие в 57 надпревари. В тях италианецът влезе единствено 8 пъти в зоната на точките и събра общо 19.

" От напълно дребен бленувам да стигна оптимално високо в този спорт и в този момент фантазията ми се сбъдва - разяснява Джоу. - За мен е привилегия да стартира кариерата си във Формула 1 - този тим икона. Този отбор е обезпечил толкоз доста млади гении в Гран при и в този момент моята фантазия е действителност. Чувствам се квалифициран за голямото предизвикателство, което е F1, освен това паралелно до потвърден гений като Валтери Ботас. Благодаря на " Алфа Ромео " за опцията. Догодина задачата ще е да науча колкото може повече, колкото е допустимо по-бързо. "

Партньор на китаеца в " Алфа Ромео " ще бъде актуалният водач на " Мерцедес " Валтери Ботас. В момента Джоу прави доста добър сезон (трети за него) във Формула 2, където заема второ място в генералното класиране.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР