"За първи път у нас има политически проект, в който

...
"За първи път у нас има политически проект, в който
Коментари Харесай

Цветан Цветанов увери, че партията му и страната няма да се управляват от джипка

"За първи път у нас има политически план, в който още от началото учредителите застават с лицата си ". Това съобщи водачът на на "Републиканци за България " Цветан Цветанов на събитието по основаване на партията. Очаквано партията беше управлявана от Цветан Цветанов, а негов заместител стана Павел Вълнев, предприемач от Чикаго.

Бившият втори в ГЕРБ дефинира плана си като смяна в метода на ръководство и бистрота в ръководството. Той посочи, че през последната една година следим липса на посока. А митингите през последните 80 дни са сила, насъбрана от неналичието на решения за страната. "Липсва ясна политика и посока по какъв начин да стигнем до българите, живеещи в чужбина. Затова ще създадем дейно електронно гласоподаване, с цел да могат българите в чужбина да гласоподават. Това е разковничето за висока изборна интензивност и превъзмогване на страха ", добави Цветанов.

Той акцентира, че доста българи са се върнали от чужбина, с цел да поддържат плана му.

Партията ще се стреми към разговор и нормалност в връзките, с цел да може всеки свободно да показва сериозното си мислене. А планът няма да бъде лидерски - на един човек. Ще разчита на необятна експертиза на изпълнителен съвет.

Цветан Цветанов разгласи, че ръководителят на партията няма да има повече от 2 мандата.

"Политическият план и България няма да се ръководят от джипка, безотчетно и без бистрота. Не това чакат българите ", увери той. Цветанов засяга явно някогашния му началник Бойко Борисов поради навика му да обикаля страната с джип, от който да дава обществено обещания за пари на нуждаещи се.

Лидерът на "Републиканци за България " уточни, че страната ни се нуждае от логичен политически спор за бъдещето. "Сегашният парламент е изчерпал лимита на търпимостта на обществото. Подкрепяме настояванията на демократичната общественост на страната и предварителни парламентарни избори. Подкрепяме настояванията за оставка ", сподели още Цветанов.

Той добави, че положителни връзки със Съединени американски щати би трябвало да има, само че партията му ще се бори за евро-атлантическите полезности. А правилата, които „ Републиканци за България " ще отстоява са: тъждество, разцвет, либерализъм и правов ред.

Цветанов изрази опасението си, че негови поддръжници в провинцията могат да станат жертви на политически стимулирани преследвания и се зарече да ги пази. "Може би ще има опити за прилагане на избрани средства и способи на държавното ръководство. Трябва да бъдем единни и да пазиме справедливостта, и да бъдем дружно в сложните моменти с всеки един от нашите членове. Има региони, където хора могат да злоупотребят с власт и да оказват напън върху нашите членове. Не е обикновено да приказваме по сходни тематики след 30 години народна власт. Но това го има, само че да знаете, че ние ще бъдем зад вас във всяко едно отстояване на правилата на демокрацията и правовия ред в тези сложни моменти ", съобщи той. Така и обаче не сподели от кого могат да дойдат репресиите.

На нападките на някогашните си съпартийци от ГЕРБ, че се е трансформирал в рупор на президента Румен Радев, Цветанов отвърна: "На президентската институция – да, само че разликите, които съм имал с президента, са доста ясни. "

"Това, което следим през днешния ден са митинги от 80 дни, неодобрение натрупвано с времето”, сподели той и разгласи, че електронното отдалечено гласоподаване ще е една от задачите на партията му. "Да имаме дейно електронно ръководство е наша цел и да знаем, че в края на другия мандат ще има опция всички българи да гласоподават електронно”, сподели някогашният втори в ГЕРБ и акцентира, че е получил мощна поддръжка от българи, живеещи зад граница и от смесените региони.

Цветанов събра 500 делегати в „ Интер Експо Център”. Сред учредителите са журналистът Горан Благоев, някогашната депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова, някогашният кмет на Благоевград Атанас Камбитов и именитият играч по повдигане на тежести Благой Благоев.

Събранието стартира от 13 часа, а делегатите пристигаха пред залата още от 11 часа. Докато се събираха в залата на видео екран бяха прожектирани къси видеа, в които първите членове на новата партия се представяха. Началото на събранието пък даде оперният артист Георги Пандуров с химна на България и на Европа.

"Идеологът на този план не е Цветан Цветанов, а всички вие в тази зала. Вие носите силата и дружно можем да създадем смяна в метода на ръководство, полезности, които да ни сплотяват, а не да ни разделят ", сподели при започване на събранието самият Цветан Цветанов.

"Искаме да имаме правдивост и правосъдна промяна, която да подхожда на публичните упования. Не да има терзания за репресивни дейности от избрани институции или завладяване на бизнеси на хора ", посочи някогашният втори в ГЕРБ, който постоянно е употребявал точно репресивни дейности в качеството си на овластен политик.

По неговите изказвания преди малко учредената партия имала 75 % покритие от локални структури в страната.

"Нашата цел е смяна на днешното статукво, смяна на днешния модел на ръководство и ясната визия за небосвод, който би трябвало да има пред страната ни дружно с енергичните експерти, които има в бъдещия план „ Републиканци за България “, съобщи Цветанов по-рано през днешния ден пред БНР.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР