За първи път трансплантираха на човек сърце от генно модифицирано

...
За първи път трансплантираха на човек сърце от генно модифицирано
Коментари Харесай

Трансплантираха сърце от генно модифицирано прасе на човек |

За първи път трансплантираха на човек сърце от генно модифицирано прасе.

Получи го американец.

Пациентът Дейвид Бенет е на 57 години. Той се усеща добре три дни след интервенцията в Балтимор, споделят лекарите, представени от Би Би Си. Тя е траяла 7 часа.

Трансплантацията е била последната вяра за спасяването на живота на Бенет, само че не е ясно късмет за какъв брой години живот дава тя.

" Изборът беше сред гибелта или тази интервенция - изяснява Бенет ден преди нея. - Знам, че е изстрел в тъмното, само че това е последният ми късмет. "

Лекарите в медицинския център на университета в Мериленд са получили особено позволение от американските регулаторни управляващи да извършат процедурата на съображение, че в противоположен случай господин Бенет ще почине.

Състоянието му е било толкоз тежко, че е бил избран от лекарите като неспособен за трансплантация с човешки орган, по тази причина са рискували с този вид.

За медицинския екип, направил трансплантацията, тя е кулминационна точка на години проучвания, която може да промени живота на хора по целия свят.

Операцията ще приближи света с една крачка към разрешаване на рецесията с дефицита на органи, разяснява хирургът Бартли Грифит, представен в прессъобщение на Училището по медицина към Университета в Мериленд. Тази рецесия се показва в следното: 17 души умират в Съединени американски щати всеки ден, до момента в който чакат трансплантация. 100 000 са в листата на чакащите.

През октомври 2021 година хирурзи оповестиха в Ню Йорк, че сполучливо са трансплантирали бъбрек от прасе на човек. По това време интервенцията беше най-новаторският опит в трансплантологията. Пациентът обаче изпадна в мозъчна гибел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР