За първи път след началото на войната в Украйна Владимир

...
За първи път след началото на войната в Украйна Владимир
Коментари Харесай

За първи път след войната Путин ще проведе маратонната си Пряка линия

За първи път след началото на войната в Украйна Владимир Путин още веднъж ще направи годишната си конференция - събитие, което се излъчва с часове онлайн по държавните съветски телевзиии и в което съветският президент нормално прави основни поръчки за ръководството си през идната година.

Путин анулира конференцията си в края на 2022 година с официални оправдания - за първи път от десетилетие - до момента в който армията и мобилизираните руснаци търпяха поредност от неуспехи в Украйна.

2024 е годината, в която би трябвало да се проведат нови избори, на които Путин към този момент удостовери, че ще се кандидатира. Затова и медийният маратон се възприема като начало на предизборната му акция.

Кремъл изпраща предложения за присъединяване в конференцията на Путин единствено на подбрани публицисти.

Говорителят Дмитрий Песков твърди, че тази година ще бъдат упълномощени и медии " от вражески страни " - т.е. от Съединени американски щати и Европа.

В програмата е включена и част с " директни въпроси " от жители до президента по тематики от вътрешната политика или съответни проблеми в обитаемоте места. Всеки от тях също е авансово тестван, преди да стигне до ефира.

Руският уебсайт " Важни истории " оповестява, че съпругите на мобилизирани руснаци са решили да създадат флашмоб, с който да " засипят " директната линия на Путин с въпроси за връщането на мъжете им назад вкъщи.

В репортаж на " Първи канал ", който анонсира конференцията, се виждат изписани и някои от тях върху огромен екран в залата - " Кога ще свърши войната? Кога ще има мир? Кога ще стартират мирни договаряния? ". Не е ясно дали някой от тях ще бъде заложен онлайн.

Режимът е подложен на остри рецензии и поради странното изгубване на опозиционния водач Алексей Навални, който беше заставен да лежи в пандиза след завръщането си в Русия през 2021. Близките на Навални нямат връзка с него от повече от седмица, а Кремъл отхвърля да заяви какво се случва с 47-годишния опозиционер.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР