За първи път се прилага инструмент за партньорство с бизнеса,

...
За първи път се прилага инструмент за партньорство с бизнеса,
Коментари Харесай

Министерството на туризма представи Програмата за финансиране на черноморските общини

За първи път се ползва инструмент за партньорство с бизнеса, общините, туроператорите и летищата и се поемат решителни стъпки, с цел да се върне доверието за взаимна работа. Това демонстрира политическа воля за повишение на конкурентоспособността и развиване в посока децентрализация. Финансирането е обвързвано с държавни вложения за реклама на българския туризъм и посредством тази промяна се сплотяват страната, локалните управляващи и частния бранш.

По този метод се реализира надзор по изразходването на средствата посредством повече бистрота и успеваемост.

С отварянето на „ Програмата за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в България “ държавното управление дава ясна поръчка за сигурен и отдаден сътрудник на бизнеса.

Това съобщи министърът на туризма на извършена конференция.

„ Съфинансирането от страна на бизнеса дава опция да се обединят и усилят средствата, което значи, че парите на данъкоплатците са ориентирани за развиване на бизнеса и повече доходи. Това е значимо преимущество, заложено в Програмата и ресурсите не се разпиляват “, уточни министър Динкова.

Министерството на туризма реагира на европейските рекомендации във връзка с България и това е точно вярното систематизиране на средства за държавна реклама с предприемане на действителни дейности. Целта е дестинация България да се трансформира в съвременно и желано направление.

В момента целевата група са Черноморските общини, само че се възнамерява промяната да се разшири и да се създаде съгласно спецификите и на други райони като да вземем за пример Родопите, Розовата котловина и други. Общият размер на средствата за осъществяване на Процедурата е в размер на 5 000 000 лева, финансирани от държавния бюджет, чрез бюджета на Министерството на туризма.

Държавата финансира с 60% на стойност до 400 000 лв. като 40% се съфинансират от бизнеса и общините. Действията са ориентирани в посока за уголемение на дейния туристически сезон по Черноморието, както и за работа с пазари на Германия, Полша Унгария, скандинавските страни и Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР