Грузинската централна банка съобщи, че е направила интервенция в размер

...
Грузинската централна банка съобщи, че е направила интервенция в размер
Коментари Харесай

Грузинската централна банка се намеси в подкрепа на националната валута, спаднала заради протестите

Грузинската централна банка заяви, че е направила намеса в размер на 60 милиона $, с цел да поддържа националната валута - лар, спаднала поради бурните митинги в страната против закона за " задграничните сътрудници ", съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

До намесата се е стигнало след внезапен скок в търсенето на непозната валута, което е довело до спад на цената на лара.

В сряда ларът загуби 4,9 на 100 от ценат си по отношение на $ до 2,78 лара, или двугодишно дъно, след което отчасти покри загубите. До ранния следобяд през днешния ден спадът му по отношение на предходния ден беше с 3 на 100, което може да е най-лошото показване на грузинската валута от март 2020 година

В особено изказване банката показва, че решението за интервенция е било взето поради " прекомерно мощното търсене на непозната валута, което сътвори спомагателен напън върху обменния курс на грузинския лар ".

Грузия е в положение на политическа рецесия от няколко месеца, обвързвана със закона за " задграничните сътрудници ", който беше признато дефинитивно във вторник измежду бурни митинги. Висш американски посланик съобщи тогава, че Вашингтон може да глоби някои високопоставени грузински представители, в случай че законопроектът стане закон.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР