За първи път Саудитска Арабия се отваря за чуждестранни туристи,

...
За първи път Саудитска Арабия се отваря за чуждестранни туристи,
Коментари Харесай

За първи път Саудитска Арабия се отваря за чуждестранни туристи

За първи път Саудитска Арабия се отваря за задгранични туристи , осведоми Агенция Франс Прес.

Рияд за първи път ще предложи туристически визи, което е част от проектите на ултраконсервативното кралство да диверсифицира стопанската система си , която е свързанa единствено с нефт. Но дамите все още ще би трябвало да носят " скромни облекла ".

Развиване на туризма е една от основните задания във Визия 2030 на престолонаследника Мохамед бин Салман, който управлява програмата с промени, с цел да приготви най-голямата арабска стопанска система за постпетролния интервал.

Съобщението идва седмици след офанзивите против рафинерии на Саудитска Арабия, които раздрусаха международните пазари и усилиха страховете от огромен районен спор. Вашингтон и други страни упрекват Иран, който отхвърля да е забъркан.

" Отварянето на Саудитска Арабия към интернационалните туристи е исторически миг за страната ни . Посетителите ще бъдат сюрпризирани...от благосъстоянието, което имаме да споделим - пет паметника на международното културно завещание в листата на ЮНЕСКО, витална локална просвета и смайваща естествена хубост ", разгласи Рияд.

В събота Саудитска Арабия ще стартира да издава туристически визи онлайн за жителите на 49 страни. Кралството ще смекчи прецизния дрескод за чужденките, като ще им разреши да се разхождат на публични места без обичайна тога абая, която е наложителна за саудитските дами. Чужденките ще би трябвало да носят " скромни облекла ", като не се прецизира.

Правителството се надява туризмът да способства с 10% от Брутният вътрешен продукт до 2030 година спрямо 3% в този момент. Целта е до 2030 година страната да притегля по 100 милиона туристи на година . Но страната сега няма нужната инфраструктура, като локални представители пресмятат, че ще са нужни 500 000 нови хотелски стаи в цялата страна през идващото десетилетие. Секторът се чака да сътвори 1 милиона работни места , което ще помогне в битката с младежката безработица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР