За първи път САЩ официално посочиха Русия като извършител на

...
За първи път САЩ официално посочиха Русия като извършител на
Коментари Харесай

САЩ: Русия е извършила престъпления срещу човечеството

За първи път Съединени американски щати публично показаха Русия като причинител на закононарушения против човечеството в Украйна. Това стана на Конференцията по сигурността в Мюнхен. Американският вицепрезидент Камала Харис прикани към правораздаване.

В Мюнхен Камала Харис цитира случаи на изтезания без развой, на мъчения и изнасилвания, осъществявани от съветски бойци в Украйна, както и на принудително прекачване на стотици хиляди цивилни украинци в Русия.

" В случая с дейностите на Русия в Украйна ние проучихме доказателствата. Познаваме законовите стандарти, тъй че няма подозрение. Тези дейности са закононарушения против човечеството ", сподели Харис.

Ръководитeлят на американската дипломация Антъни Блинкен увери, че „ не става дума за инцидентни или изолирани дейности. Вашингтон се ангажира отговорните да понесат отговорност, акцентира Блинкен, който беседва с сътрудниците си от Германия, Франция и Англия.

В същото време генералният секретар на НАТО приказва за разширение на Алианса.

" Без НАТО няма сигурност в Европа.Сега е моментът да укрепим и разтеглим нашия съюз ", сподели Йенс Столтенберг.

Столтенберг се надява на съответен период: " Надявам се до срещата на върха във Вилнюс през юли Финландия и Швеция да са членове на Алианса ".

Ние би трябвало да дадем на Украйна това, от което има потребност, счита още Столтенберг. Украинският първи посланик изрази вяра.

" Ще поема риск като заявя, че Украйна ще получи самолети. Това е въпрос на време и процедура ", сподели Дмитро Кулеба.

Съюзниците на Киев дадоха обещание танкове за украинската войска, само че към този момент да въздържат да ѝ дават изтребители.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР