За първи път победители и участници от изминалите три сезона

...
За първи път победители и участници от изминалите три сезона
Коментари Харесай

Звездите на MasterChef и Топ готвачът Том Халпин приготвят първокласни вечери в София

За първи път спечелили и участници от миналите три сезона на MasterChef България ще готвят паралелно с професионалния топ Chef Том Халпин, работил четири години в ресторант № 1 в света – Noma в Копенхаген. Той е и победител в влиятелното съревнование за професионални готвачи Iron Chef, Тайланд. Том Халпин идва в България по покана на Божана Кацарова, първенец на MasterChef България 2017 година
На 30 и 31 март, родните гурмани ще могат да се потопят за първи път в кулинарно премеждие поднесено персонално от Chef Том Халпин и спечелилите на MasterChef България за 2017 година и 2016 година Божана Кацарова и Севда Димитрова. В приготвянето на вечерите ще вземат участие и други известни участници от ТВ формата като Росица Иванова, Евгени Йорданов и други

Ексклузивните вечери ще се състоят на 30 и 31 март, в ресторанта на Севда Димитрова „ ahora”.

Освен с подготовката на авторско меню за двете специфични вечери в София, Том, Божана, Севда и другите участници в кулинарното шоу MasterChef България, Chef готвачите ще се заемат персонално и с поднасянето и сервирането на ястията, ще описват на гостите детайлности към продуктите, рецептите и техниките на подготвяне на всяко ястие.

Това ще бъдат две неповторими вечери, на 30 и 31 март, за по 60 души всяка с начален час 20:00 часа, като входът ще бъде единствено с авансово закупени куверти. Цената на един куверт е 100 лева и включва шест-степенно меню и деликатно подбрани класни питиета, които да добавят цялостното гурме преживяване. Информация за закупуването на кувертите може да получите на тел: 0898 4522 35.

Chef Том Халпин и Божана Кацарова са подготвили специфичен двудневен кулинарен курс, който ще се организира в Метро академия на 28 и 29 март. Повече информация за курса и метод за записване, може да намерите на уеб страницата на Метро академия https://www.metro.bg/metro-akademia или на телефон 02 9762490.
За Том Халпин:

Австралийският Chef-готвач Том Халпин стартира работа в един от най-хубавите австралийски заведения за хранене Becasse, където учи тънкостите на френската кухня. През 2010 година стартира работа в ресторант №1 в света – фамозният Noma в Копенхаген, където работи четири години за Рене Реджепи. След това отпътува за Банкок, където печели тайландската версия на телевизионното предаване Iron Chef. След това се завръща в Австралия, където дружно с сътрудника си от Noma Сам Милър отварят ресторанта Silvereye в Сидни. През 2015 година Том още веднъж напуща Сидни и обикаля над 16 разнообразни страни, изучавайки разнообразни кулинарни техники. Във всяка страна, която посещава, основава неповторимо меню, фокусирано върху типичните районни артикули. В началото на 2018 година Том се е открива в Москва и възнамерява откриването на първия си ресторант Foreigners през май 2018 г.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР