За първи път от точно 60 години Унгария победи Англия

...
За първи път от точно 60 години Унгария победи Англия
Коментари Харесай

Унгария победи родината на футбола след 60 г. чакане

За първи път от тъкмо 60 години Унгария победи Англия на футбол. Това се случи в комерсиалния шампионат под егидата на УЕФА Лига на нациите, в който късно нощес " маджарите " надвиха над " трите лъва " с 1:0 на ст. " Пушкаш Арена " в Будапеща.

Унгарците не бяха побеждавали родината на футбола от Мондиал `62 в Чили, където се постановат с 2:1 на ст. " Ел Тениенте " в Ранкагуа. Датата е 31 май 1962 година, а головете бележат Лайош Тичи и Флориан Алберт. Почетното попадение за англичаните вкарва Роналд Флауърс от дузпа.

На 4 юни 2022 година в воин за Унгария се трансформира Доминик Собосалай, осъществил единствения гол от дузпа в 66-ата мин. Нарушението беше отсъдено за груба игра на Рийс Джеймс против Жолт Наги в наказателното поле и беше доказано с VAR.

За Англия това е въобще първо проваляне след финала на Евро 2020 против Италия предишното лято, като от този момент селекцията на Гарет Саутгейт беше в серия от 9 мача без загуба. В идващите десетина дни на британците им предстоят посещение против Германия (7 юни) и семейства против Италия (11 юни) и Унгария (14 юни).

Всички тези дуели са от група 3 на Лига А в Лигата на нациите, в която нощес се състоя и първото огромно дерби - сред " скуадра адзура " и " маншафта ". Двубоят на ст. " Ренато Дал`Ара " в Болоня приключи 1:1, откакто домакините поведоха посредством Лоренцо Пелегрини в 70-ата мин., а Бундестимът изравни единствено три минути по-късно посредством Йошуа Кимих.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР