За първи път от началото на коронакризата днес в две

...
За първи път от началото на коронакризата днес в две
Коментари Харесай

Избори в големите германски провинции Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц

За първи път от началото на коронакризата през днешния ден в две огромни провинции в западната част на Германия се организират районни избори, които се считат за тест за изборите за Бундестаг през септември.

Нерешителните ходове на държавното управление на Ангела Меркел в ограничаващите ограничения поради пандемията, постепенно протичащата имунизация и неналичието на обещаните от здравния министър безвъзмездни бързи проби за Covid-19 доведоха до забележителен спад в доверието на германците в ръководещите.

Към неволите на консервативния блок ХДС/ХСС дни преди районните избори в Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц се прибави и, които са се облагодетелствали от посредничеството сред производители на защитни маски и здравни заведения при започване на пандемията, когато маските бяха дефицитна стока.

Аферата евентуално няма да повлияе доста на резултатите от днешния избор поради високото персонално доверие в двамата министър-председатели.

В индустриално мощната провинция Баден-Вюртемберг за трети следващ мандат се бори Винфрид Кречман от партията на Зелените.

 Плакати на Винфрид Кречман от партията на Зелените

А Малу Драйер от социалдемократите е посочена в социологическите анкети като най-вероятния победител в изборите в Райнланд-Пфалц.

И двамата демонстрираха от началото на пандемията, че се оправят сполучливо с преодоляването ѝ, което съгласно политическите наблюдаващи им дава преимущество пред останалите претенденти.

 Плакат на социалдемократката Малу Драйер
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР