За първи път от началото на инвазията в Украйна Русия

...
За първи път от началото на инвазията в Украйна Русия
Коментари Харесай

За първи път: Русия използва далекобойни оръдия, за да превземе Мариупол

За първи път от началото на нашествието в Украйна Русия, с цел да нападна обсадения пристанищен град Мариупол. Това съобщи представителят на украинското министерство на защитата Олександър Мотузяник, представен от “Ройтерс”.

Той уточни, че съветските сили концентрира напъните си върху завземането на градовете Рубежне, Попасна и Мариупол.

По негови думи уличните боеве не престават в Мариупол, който съветските сили не са съумели да завладяват изцяло.

Мотузяник заяви, че се водят дейни боеве към, както и в региона на пристанището.

По-рано в петък украинските сили предизвестиха, че
ситуацията в Мариупол е сериозна
Командирът на 36-та бригада на морската пехота на Украйна Сергей Волин се обърна към управляващите в страната му с апел да деблокират спешно града – с военни или политически средства.

Над хиляда украински военни бяха взети в плен при опит да пробият блокадата на Мариупол. Сред тях имаше над 100 офицери. За това се похвали чеченския водач Рамазан Кадиров. Украинската страна, въпреки и в началото да отхвърли тази информация, след това призна за пленяването на бойците.

Мариупол е блокиран от съветски войски от 1 март, вследствие на което там
породи филантропична злополука
Южният украински пристанищен град, който преди войната имаше население от съвсем половин милион, в този момент е съвсем изцяло опустошен, а от Организация на обединените нации обявиха, че има заплаха жителите му да умрат от апетит. Според изпълнителния шеф на международната продоволствена стратегия в града са останали към 100 хиляди души, които обезверено се нуждаят от храна, вода и отопление.

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни увери, че има връзка сред командването и силите за защита в Мариупол, а детайлностите от не би трябвало да бъдат обект на публично разискване.

Руските войски се пробват да блокират украинските бранители на града на територията на завода „ Азовстал “ в Мариупол и даже имаше известия, че може да решат да употребяват химическо оръжие, с цел да ги принудят да изоставен обсадения промишлен комплекс.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР