Украинският президент Володимир Зеленски е на посещение в Париж, където

...
Украинският президент Володимир Зеленски е на посещение в Париж, където
Коментари Харесай

Франция и САЩ обявиха нови пакети военна помощ за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски е на посещаване в Париж, където ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон и американския - Джо Байдън. Франция и Съединените щати оповестиха нови пакети военна помощ за Украйна, в това число изтребители и ракети с отдалечен обхват. Часове преди срещата си със Зеленски, Байдън обясни и указа, който подписа, с който беше разрешено на украинските сили да употребяват американски оръжия, с цел да поразяват цели на съветска територия.

С военни почести - по този начин в Париж посрещнаха Володимир Зеленски. Малко след 10:00 часа украинският президент беше приветстван на Площада на инвалидите от френския министър на защитата.

По обяд Зеленски ще произнесе тирада в Народното събрание, а по-късно през днешния ден ще беседва поредно с Еманюел Макрон и Джо Байдън. Вчера, по време на церемониите във връзка 80-тата годишнина от Десанта в Нормандия, френският президент съобщи, че страната му ще даде на Украйна свои изтребители.

Еманюел Макрон, президент на Франция: " Предстои да обявим доставката на изтребители Мираж 2000-5, които ще разрешат на Украйна да пази своята територия и въздушно пространство. Франция ще приказва от свое име, само че си сътрудничим и с други страни. "

Макрон не посочи какъв брой военни самолета ще получи Киев, само че добави, че следва да бъдат обучавани украински водачи. За следващ път загатна и че не е изключено в даден миг френски войски да бъдат изпратени на украинска територия.

За първи път след диалозите във Вашингтон през декември, Зеленски ще беседва на четири очи и с Джо Байдън. Дни откакто позволи американски оръжия да бъдат употребявани за поразяване на цели на съветска територия, в извънредно изявление за ЕйБиСи нюз американският президент посочи, че Киев има позволение да поразява само цели, намиращи се в непосредствена непосредственост до окупираната Харковска област.

Джо Байдън, президент на Съединени американски щати: " Разрешили сме използването на оръжията наоколо до границата и то тогава, когато против Украйна се правят набези. Не сме давали зелена светлина за удари на 200 благи навътре в Русия. Не сме разрешавали удари против Москва или Кремъл. ПРЕСЕЧКА Познавам Путин от над 40 години. И той ме тормози от над 40 години. Той не е добър човек. Той е деспот, който прави всичко допустимо да си подсигурява, че ще продължава да ръководи страната си, само че ще продължи и войната. "

Съединените щати ще дават на Украйна нов пакет военна помощ - този път на стойност 225 млн. $. Според американски военни, става дума главно за муниции, в това число ракетни системи ХАЙМАРС.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР