За първи път от месеци само за денонощие положителните тестове

...
За първи път от месеци само за денонощие положителните тестове
Коментари Харесай

Проф. Христова: Нигерийският вариант на COVID-19 се разпространява по-лесно и болестта протича по-тежко

За първи път от месеци единствено за денонощие позитивните проби с COVID-19 надвишиха 3000 души. Ваксините, които дойдоха в България бяха изчерпани безусловно за дни.

Всичко това става на фона на обещанието идната седмица Европейската организация по медикаментите да утвърди още една ваксина – тази на Янсен. Защо макар имунизацията обаче започваме още веднъж да се катерим по стълбицата на заболяемостта?

" Ръстът на случаите на инфектирани с ковид е в международен мащаб, освен в България, като ние стоим много по-добре от редица европейски страни. Влиянието на другите разновидности на вируса има значение, само че спазването на ограниченията не е от по-малко значание ", това сподели в предаването " Офанзива " по NOVA NEWS проф. Ива Христова, зам.-директор на НЦЗПБ.

Специалистът удостовери, че разновидностите са доста, нигерийският вид се популяризира по-лесно, само че има и нараснала вирулентност и това го прави по-опасен. Също по този начин при този вид заболяването протича по-тежко, като възрастовите характерности се резервират, както и половите - мъжете и по-възрастните са по-застрашени.

" Ваксината на " Янсен " се е изпитвала с една и с две дози, само че по-принцип е по-добре с две дози, тъй като по-дълго се задържа, само че и при една доза има една добра отбрана ", осведоми проф. Христова. Тя е безапелационна, че имунизациите на AstraZeneca са доста ефикасни и последните изпитвания удостоверяват това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР