За първи път от 2012 година Байерн загуби в един

...
За първи път от 2012 година Байерн загуби в един
Коментари Харесай

Саморазрушение за гранд в дни на пълен хаос

За първи път от 2012 година Байерн загуби в един от първите четири кръга на немската Бундеслига. Загубата от Хофенхайм (0:2) в третия кръг обаче е най-малкият проблем, макар че последваха две безапелационни победи против Андерлехт (3:0) в групите на Шампионската лига и против Майнц 05 (4:0) предходната събота в Мюнхен за състезание. С фрапантни думи и персонални нападки ръководители и играчи се опълчват. Левандовски, Мюлер, Анчелоти, Румениге и не на последно място Рибери са хората, които разгорещяват пристрастеностите в Байерн. Към всичко това се прибавя и тежката контузия на титулярния вратар Мануел Нойер, който счупи крайник по време на подготовка.

През ноември 2009 година Филип Лам атакува босовете на Байерн в изявление за Süddeutschen Zeitung, в което той сложи акцент върху посоката на клуба (трансферна политика и хрумвания за развитие). Изказването раздруса клуба, а Лам трябваше да заплати рекордна санкция от 50 000 евро.

По-малко от осем години по-късно още веднъж основен състезател обществено изрази мислите си в изявление. Роберт Левандовски прикани управлението да вдигне границата от 40 милиона евро за привличането на нови играчи и да обърна внимание на рецензията на Лам отпреди години за метода на мислене в клуба.

Двете изявленията в съществени линии си опонират, само че и имат нещо общо. Клубът в никакъв случай нямаше да ги позволи, в случай че знаеше какво ще кажат двамата.

Босовете се събраха преди седмица, с цел да се посъветват за проблема с Левандовски, а Карл-Хайнц Румениге заплаши, че всеки футболист ще си има работа с него, в случай че обществено подлага на критика клуба, съотборници или треньора.

Левандовски предизвика освен босовете, само че и дискредитира своите съотборници. Изказването му, че за 40 милиона евро могат да се привлекат единствено играчи от приблизително равнище, надали се е приело добре в съблекалнята. Новото попълнение Корентен Толисо излезе на баварците тъкмо 40 милиона евро.

Дори неговото мнение за категоричен блян към триумфи и пари е като отрова за един тим. Левандовски не се интересува от вярата към клуба и дали в този момент ще завоюва Шампионската лига с Байерн, ПСЖ или Реал (Мадрид). За него това е все едно. А в случай че той напусне тима преди края на контракта си през 2021 година, ще се оправи елементарно с това.

Томас Мюлер впечатли по време на подготовка и замести Мануел Нойер като капитан. Още във втория кръг против Вердер в Бремен обаче той бе на аварийна пейка и изрази най-после своето неодобрение. Темата ескалира и даже мениджърът на немския народен отбор Оливер Бирхоф се намеси. Карло Анчелоти отсече, че в последна сметка нито един състезател няма ролята на корав титуляр в отбора, а Румениге го отбрани и разкритикува Мюлер с думите: „ Приятел съм на демокрацията и свободата на мнението, само че при нас в последно време прекомерно постоянно се приказва, вместо да има централизация върху играта “.

Румениге поема по този начин сериозен риск. Критиката против любим на почитателите не е най-хубавото решение. Босовете на Байерн би трябвало да внимават и да не атакуват по този начин една от фигурите, с които клубът се разпознава, защото Мюлер така и така се усеща не задоволително оценен от Анчелоти и частично неразбираем. Липсата на поддръжка от върховете на клуба също не усъвършенства настроението на нападателя. 

Напрежението не спря и по-късно, защото Франк Рибери сподели недоволството си от обстоятелството, че бе заменен в семейството против Андерлехт (3:0) на старта в груповата фаза на Шампионската лига, хвърляйки фланелката си към пейката. Французинът също отнесе сериозна доза рецензия както от спортния шеф Хасан Салихамиджич, по този начин и от треньора Анчелоти.

По материал на Томи ГАБЕР, Yahoo Sports
Превод от немски: Георги Красимиров Георгиев/БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР