За първи път от 20 месеца насам отвори границите си

...
За първи път от 20 месеца насам отвори границите си
Коментари Харесай

Израел отваря граници за туристи, ваксинирани с одобрени от СЗО препарати

За първи път от 20 месеца насам отвори границите си за задгранични туристи, имунизирани не по-рано от шест месеца преди пътуването с препарати, утвърдени от Световната здравна организация (СЗО), оповестява държавното радио Kan.

От 1 ноември в страната се позволяват чужденци, изцяло имунизирани с Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm, JohnsonJohnson и Covishield, при редица условия за датите и броя на получени ваксини. По-специално, последната имунизация би трябвало да е направена не повече от шест месеца преди пътуването. Чуждестранните жители, които дават отговор на тези условия, също би трябвало да си създадат PCR проби 72 часа преди тръгване и на летище „ Бен Гурион “, както и да бъдат изолирани в Израел до приемане на негативен резултат, съобщи организация Фокус.
 Ваксинацията е понижила 5,5 пъти смъртността от Коронавирус измежду израелците Ваксинацията е понижила 5,5 пъти смъртността от Коронавирус измежду израелците
Масовата имунизация на жителите на Израел е довела до понижаване на броя на смъртните случаи от ковид сред март и юли тази годин...

За да бъдат позволени в Израел, в границите на 14 дни преди влизането чужденците „ не могат да бъдат в страна от алената зона (на опасност от разпространяване на ) “, разясниха от Министерството на здравеопазването. В същото време пресслужбата на министерството към момента не е разгласила листата на страните, причислени от ведомството към алената зона. Освен това туристите би трябвало да попълнят специфична декларация за пасажери 24 часа преди влизане. Kan отбелязва, че в утринните часове на деня формулярът към момента не е бил наличен, което прави невероятно резервирането на билети към този момент.

От март 2020 година Израел е съвсем затворен за туризъм. Влизането в страната беше допустимо единствено за завръщащи се жители или чужденци, получили особено позволение. От май, като част от пилотна стратегия, няколко проведени задгранични пътуващи групи бяха признати в страната, изцяло имунизирани с утвърдени от Съединени американски щати ваксини.

Израелското министерство на туризма разгласи през април, че преглежда 1 юли като допустима дата за започване на приема в страната на имунизирани туристи от редица страни на самостоятелна основа, само че осъществяването на тези проекти от този момент насам бе отлагано няколко пъти заради епидемиологичната обстановка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР