За първи път от 15 години подводница с екипаж се

...
За първи път от 15 години подводница с екипаж се
Коментари Харесай

Останките от Титаник гният на океанското дъно

За първи път от 15 години подводница с екипаж се спусна до останките на кораба " Титаник " и откри, че всичко гние доста бързо на дъното. Международен екип реализира пет спускания в Атлантическия океан на дълбочина 3800 метра. Наблюденията им посочили, че корпусът на съда е във очевидно по-лошо положение, в сравнение с е бил при предходното наблюдаване. Особено мощни са провалите на десния ръб на лайнера.

Ваната в банята на капитана е обичана фотография на запалянковците, които учат " Титаник ". Нея към този момент я няма. Цялата палуба от тази страна рухва, като гниенето единствено ще се ускорява, разкри историкът Паркс Стивънсън. Според специалиста идващият стадий от разрухата ще е сриването на част от покрива на кабините на носа, което ще закрие изгледа към вътрешността на кораба.

Силните океански течения, солената вода и бактерия, която яде метал, са трите фактора, разрушаващи останките на " Титаник ".

Корабът е на океанското дъно от над 100 години. Лайнерът е раздвоен на две съществени елементи, които са на към 600 метра една от друга. Местонахождението му е на близо 600 километра от крайбрежията на канадската провинция Нюфаундленд.

Пътническият лайнер, който е бил най-големият от този тип по това време, катастрофира в айсберг. От 2200 пасажери и екипаж умират над 1500 души.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР