За първи път на живо от Москва след мобилизацията за

...
За първи път на живо от Москва след мобилизацията за
Коментари Харесай

Депутат от партията на Немцов: В Русия започва паника. Младите масово бягат през Грузия и Турция

За първи път онлайн от Москва след мобилизацията за българска телевизия приказва съветски опозиционен политик - Дмитрий Кочановски, член на политическия съвет на Партията на националната независимост ПАРНАС.

Това е една от най-старите опозиционни съветски партии, а измежду създателите ѝ е убитият критик и конкурент на Владимир Путин - Борис Немцов.

Какво се случва в Русия сега?

„ Сега стартира суматоха, доста младежи бягат от страната. Пътуват с коли. Тези, които са сред 20 и 35 години, това е рисковата възраст, тези, които са били в армията или подлежат на мобилизацията отпътуват в други страни, главно в Грузия “, описа Дмитрий Кочановски пред bTV.

„ Който има опция да напусне Русия, излетява, само че не всички страни в Европейски Съюз ги одобряват. Полша, Естония и Литва не одобряват, даже с шенгенски визи. Затова полетите са затворени, даже до България няма директни полети. Затова те пътуват през Турция. Сега главният поток е през Истанбул “, описа още опозиционерът.

По думите му доста хора се опасяват да не влязат в пандиза. Те схващат, че щом получат повиквателна, би трябвало да се явят. „ Ако човек се подпише върху тази повиквателна, той би трябвало да се яви и към този момент ще му е комплицирано да избяга. Това е всеобщ боязън и суматоха “, добави Кочановски.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР