За първи път на екрана и на сцената оживяват всички

...
За първи път на екрана и на сцената оживяват всички
Коментари Харесай

Националните ни герои оживяват в спектакъл

За първи път на екрана и на сцената оживяват всички български национални герои в границите на филмово-театрален театър. Уникалното просветително шоу е замислено и се осъществя от режисьора доктор Искрен Красимиров, който е създател на известния план " Незабравимата България ".

В рамките на един образователен час дребни и огромни фенове по света и у нас ще видят най-хубавото от филмите на Красимиров за Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Васил Левски, Райна Княгиня, Георги Бенковски, Захарий Стоянов, Иван Вазов, Христо Ботев и Освобождението на България. Спектакълът ше има своята премиера на 6 септември - Деня на Съединението, когато младият лекар от Нов български университет ще посети българската общественост и учебно заведение в Дюселдорф, Германия. След това, още веднъж по случай огромен празник - 22 септември, " Незабравимата България " отново ще е на гастрол, този път при нашенците в Бремен.

Образователното шоу ще бъде показано и на сцените у нас - най-вече в школа, читалища и детски градини. " Графикът ни се прецизира в придвижване, само че сега мога да ви издам, че към 1 ноември - Деня на националните будители, ще посетя учебни заведения в София, Бургас, Пловдив и Панагюрище, а на самия празник хвърча за Англия, където ще бъда в българските учебни заведения " Слово " в Оксфорд и " Васил Априлов " в Борнемът ", заяви в задатък доктор Красимиров.

Младият патриот неотдавна е учител в Нов български университет по писмено кино, а от есента стартира да образова и студентите в ЮЗУ " Неофит Рилски " - Благоевград. " Посланията на моите филми и спектакли са адресирани най-вече към младежите: учениците с моите уроци по родолюбие и студентите с лекциите ми в Нов български университет и ЮЗУ. Днешните младежи са бъдещето на България и точно на тях желая да предам знанията ми в региона на историята и киното, както и моята огромна обич към нашата Родина - България! ", съобщи още режисьорът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР