За първи път жена ще поееме ръководството на Световната търговска

...
За първи път жена ще поееме ръководството на Световната търговска
Коментари Харесай

Световната търговска организация за първи път ще бъде оглавена от жена

За първи път жена ще поееме управлението на Световната комерсиална организация (СТО). Двете кандидатки за поста са Ю Мьонгхи, министър на търговията на Южна Корея, и Нгози Оконджо-Ивеала, някогашен министър на стопанската система на Нигерия. Те са спечелили най-голяма поддръжка от 164-те страни-членки.
“Двете дами, които са в последния кръг, са доста квалифицирани”, съобщи представителят на организацията Кийт Рокуел, представена от БГНЕС.

“Това е нещо, с което всички са съгласни. Ние сме впечатлени от тях още през цялото време. Те са с доста опит в оправянето със комплицирани проблеми като този.”, добави тя.

Името на определения ще бъде оповестено не по-късно от началото на ноември. Тя ще размени бразилеца Роберто Азеведо, който разгласи напускането си година преди края на мандата си, с цел да работи в мултинационална компания. Управлението му е белязано от напън от американския президент Доналд Тръмп, който упрекна СТО, че се отнася незаслужено към страната, предизвиквайки комерсиална война с Китай.

В Световната комерсиална организация членуват 162 страни, които осъществят над 97% от интернационалната търговия в света, както и над 20 наблюдаващи или страни в развой на присъединение. Организацията се управлява от конференция на министрите, която се организира на всеки 2 години, Общ съвет, който управлява настоящата активност сред конференциите, и общоприет шеф, назначаван от конференцията. Секретариатът на СТО е в Женева, Швейцария. СТО се занимава с регулирането на търговията сред своите членове, като основава обща рамка от търговски съглашения и система от правила за разрешаване на разногласия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР