За отвличането и убийството им ще бъде съден Юрий Гаравски,

...
За отвличането и убийството им ще бъде съден Юрий Гаравски,
Коментари Харесай

Бивш беларуски командос призна отвличане и убийство на опозиционери

За отвличането и убийството им ще бъде съден Юрий Гаравски, някогашен член на специфичния отряд за бързо реагиране (СОБР). Той е избягал от Беларус през 2018 година и търси политическо леговище. През 2019 година споделя пред Deutsche Welle и Neue Zürcher Zeitung по какъв начин тримата политически съперници на Александър Лукашенко са отвлечени от улиците на Минск, изведени отвън града и простреляни двукратно в гърба. Гаравски признава, че е взел участие в отвличането и че си е служил с оръжието на убийството.

Тъй като е задържан в Швейцария, в този момент швейцарският съд би трябвало да реши дали информацията е вярна. Процесът е част от уговорките на Швейцария по конвенцита на Организация на обединените нации против насилственото похищение на хора. Универсалната пълномощия се ползва за първи път против жител на Беларус.

Като истински провинен за убийствата Гаравски сочи своя пълководец Дмитрий Павличенко, полковник от СОБР. През 2003 година следствие на Съвета на Европа също свързва Павличенко с отвличанията и стигна...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР