За осма поредна година Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ организира

...
За осма поредна година Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ организира
Коментари Харесай

Доброволци от пет държави работят в Казанлък по организирането на Еко фестивал

За осма поредна година Младежки център за развиване „ Взаимопомощ “ провежда Еко фестивал, като за разлика от предходни години той ще се организира в Казанлък, в региона на парк „ Тюлбето “, сподели за Радио „ Фокус “ Мария Славова, ръководител на Младежки център за развиване „ Взаимопомощ “. Тя разясни, че Община Казанлък е асоцииран сътрудник на сдружението в реализацията на този екологичен план. Основният фокус на фестивала е разчистване на територии в града, най-вече на парк „ Тюлбето “ и към Стара река. В рамките на фестивала ще се проведат разнообразни ателиета, огнено шоу и концерти.
В годишната организация на фестивала се включват доброволци от разнообразни страни. В момента в Казанлък има 11 доброволци от пет страни, като тяхната роля е да разпространят концепцията за фестивала, както и да предизвикат локалната общественост за проблемите на екологията. По време на престоя си в Казанлък те споделят и опит какво се прави в техните страни по въпроса за запазване на околната среда. Свои презентации на тази тематика те изнесоха в някои от учебните заведения в община Казанлък.
Днес доброволците получиха специфични дипломи от Община Казанлък за принос в организацията на Еко фестивала.
Началото на Еко фестивала е сложено през 2011 година с две доброволки от Латвия и Съединени американски щати, които вършат първото му издание без каквото и да е финансиране. „ Решихме, че това е доста добра концепция и продължихме техния опит. И по тази причина всяка година в Казанлък идват доброволци от Европейска доброволческа работа по стратегия „ Еразъм + “, като тази година планът ни се споделя „ Дълбоки корени “ и е с дълготрайност две години. Равносметката е, че има интерес от интернационалните доброволци към Казанлък по екологични планове, на тях им е забавно да видят какво се случва в Източна Европа във връзка с околната среда “, разясни Мария Славова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР