За осма поредна година Министерството на младежта и спорта организира

...
За осма поредна година Министерството на младежта и спорта организира
Коментари Харесай

Община Русе се включи в Европейската седмица на спорта

За осма поредна година Министерството на младежта и спорта провежда Европейска седмица на спорта #BeActive, която се реализира взаимно с Община Русе и Ученическата спортна школа /УСШ/.

В състезателен комплекс „ Ялта “ се включиха спортисти от над 20 русенски клуба, които демонстрираха своята активност пред деца с интерес към спорта и техните родители.

„ Русе е спортуващ град и има голям брой сполучливи спортисти, които ни карат да се гордеем 365 дни в годината, освен в Седмицата на спорта “, сподели кметът Пенчо Милков, който откри празника.

Почетени бяха и някои от най-успешните русенски спортисти сега. Иван Банчев, Божидар и Катерина Кисеви, Валентин Хасърджиев, Румен Върбанов, Димитър Димитров, Мартин Станчев и Сезен Белберова са донесли на града ни голям брой медали от международни, европейски и държавни шампионати.

За настроението на присъстващите се погрижиха Екатерина Пенева от Детска вокална група „ Слънце “ с началник доктор Наталия Константинова, групировка за съвременен балет „ Мираж “ с хореограф Наталия Томова и Детско – младежки фолклорен отбор „ Зорница “ с хореографи Милена Михова и Добрин Райчев.

Най-големият състезателен празник в Европа се организира в интервала 23 – 30 септември в градовете София, Панагюрище, Велико Търново, Русе и Троян и тази година е под мотото „ Можем да го реализираме дружно – дано се опитаме да бъдем дейни “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР