За осигуряване на обществения ред и безопасност на движението по

...
За осигуряване на обществения ред и безопасност на движението по
Коментари Харесай

Над 90 000 лв. ни е струвал гей парадът, разкри министър

За обезпечаване на публичния ред и сигурност на придвижването по време на провеждането на София Прайд 2019 от държавния запас са изразходвани 91 455,10 лева . Това включва и възнаграждението за положен ексклузивен труд и осигуровки върху него за чиновниците.
Това регистрира министърът на външните работи Красимир Каракачанов по време на парламентарен надзор на въпрос от депутата от " Атака " Десислав Чуколов по повод разходваните публични средства за провеждането на София Прайд 2019.
" Гей парадът се организира на 8 юни, дружно със съпътстващите го събития " Да запазим децата от разврата " и Национален поход на фамилиите.
В него са взели участие 3-4 хиляди индивида, като за обезпечаване на публичен ред и сигурност на шествието са били ангажирани поетапно 756 полицейски чиновници.
През 2015 година те са били 848, през 2016 година - 1215. Тази година служителите на реда, които са употребявани за защита на това мероприятие са по-малко ", акцентира Каракачанов.
" През 2015 година държавният разход за събитието е бил в размер на 94 590 лева, през 2016 година - 149 982 лева
На Похода за фамилиите са взели присъединяване 400 индивида, като са били ангажирани 42 полицейски чиновници. На шествието " Да запазим децата от разврата " участниците са били 80-100 души, а ангажираните чиновници на реда - 199 души ", посочи още той.
" Всеки гей церемониал в България коства приблизително 100 000 лева и към 1000 поданици на Министерство на вътрешните работи, които да се грижат за защитата на този церемониал. Защо е нужно това? На кого е нужно? На американското посолство, на Сорос ? Нека те да ги дават тези пари. Защо Община София разрешава това да се случва? ", обърна се към външния министър Чуколов.
Каракачанов акцентира, че той също е срещу посланията на събитието, само че то е позволено от Софийска община.
" Аз постоянно съм се противопоставял срещу тази джендърска наклонност и сходни прояви. Самият аз като жител бях на шествието на обичайното българско семейство. От друга позиция обаче, има закони в страната.
Споменах ви Закона за митингите, шествията и обществените прояви, съгласно който всяко едно сходно мероприятие се охранява от органите на реда. Аз съм склонен с Вас, че за сходни мероприятия сходни пари наподобяват доста, само че в края на краищата подобен е законът.
Служителите на Министерство на вътрешните работи при издадено позволение на столична община са длъжни да охраняват всяка една обществена демонстрация в другите ѝ форми ", добави още министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР