За опасност от терористична атака на Балканите по Великден информира

...
За опасност от терористична атака на Балканите по Великден информира
Коментари Харесай

Експерт: Терористи могат да налазят Балканите по Великден

За заплаха от терористична офанзива на Балканите по Великден осведоми македонското издание " Нова Македония ". Има ли риск за нашата страна?
Едва ли по Великден ще забележим рутинни патрули на Специализирания отряд за битка с тероризма, само че службите ще са бдителни по време на празниците. Експертът по контратероризъм Славчо Велков счита, че заплахата от гнет у нас не е толкоз огромна като в западноевропейските страни, само че опасност за България не липсва, оповестява bTV.
„ Предвид обстоятелството, че част от балканските страни, най-много Република България вземат участие интензивно в противодействието против тероризма в разнообразни райони на света, включително и в Афганистан, ние имаме екипи и в Мали”, разяснява Славчо Велков.
Нарастващата радикализация би довела до атентати в района, споделя пък Йордан Божилов.
„ Много задгранични бойци, които са се сражавали на територията на Сирия и Ирак, произлизат точно от балкански страни, Косово, Босна, Македония и тези бойци се завръщат обратно”, съобщи Йордан Божилов.
Преди дни посолството на Съединените щати в Косово предизвести американските жители за нараснал риск от терористични офанзиви. В известието се споделя да се подхожда с зоркост към християнските храмове по Великден.
Напрежението в Косово пораства през последнити месеци. В началото на годината водачът на косовските сърби беше погубен измежду бял ден в Митровица. Преди дни управляващите в Прищина арестуваха почитан сръбски представител. В следствие политическата група, която съставлява етническите сърби, разгласи, че напуща държавното управление.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР