За онези случаи, когато всички са гладни, а вие нямате

...
За онези случаи, когато всички са гладни, а вие нямате
Коментари Харесай

Готово ястие с доматен сос и чушки в буркан

За тези случаи, когато всички са гладни, а вие нямате никакво време да забъркате нещо друго - готово ядене с доматен сос и чушки

Необходими Продукти

● чушки - 2 кг печени червени
● олио - 1 ч.ч. за пържене
● брашно - за овалване
● галета

За доматения сос


● домати - 4 кг
● лук - 1500 г кромид
● олио - 1 ч.ч.
● чесън - 3 глави
● лавър - 5 листа
● черен пипер - 1 к.л.
● сол
● захар
● брашно - 1 1/2 с.л. за втвърдяване
● люти чушки - по избор

Начин на подготвяне

Това ядене е елементарно и вкусно, затворено в буркани и готово за консумация, когато нямаме време за готвене. Измиваме зеленчуците и ги почистваме.

Лука режем на четвъртинки и смиламе на едро в блендера, дружно с обелените скилидки чесън. Поставяме ги в дълбока тенджера и ги задушаваме в мазнината. Прибавяме сол на усет.

След като се омекнат добре, прибавяме доматите, смлени на салца, също в бледнера. Намаляваме температурата на котлона и оставяме доматения сос да къкри постепенно. Ако сте фенове на пикантната кухня, можете да прибавите люто чушле.

През това задължение приготвяме чушките за пържене. Предварително обелени и с отстранени дръжки пиперки /за да заемат по-малко място в буркана/ потапяме в брашно, смесено с малко галета.

Пържим в загрята лой от двете страни до прелестен тен и изваждаме върху решетка или кухненска хартия, поемаща непотребната лой.

Не забравяме, че сосът къкри на котлона и разбъркваме, като прибавяме подправките - лаврови листенца, черен пипер, сол и захар на усет.

След като се сгъсти до мечтаната консистенция, прибавяме брашното, размесено с малко студена вода. Готовия доматен сос оставяме настрани, с цел да се охлади. Дегустираме още веднъж и овкусяваме, в случай че се постанова.

В чисти и сухи буркани редуваме от доматения сос и пържените пиперки. Отгоре можете да прибавите ситно нарязан магданоз /аз персонално го избирам пресен/.

Поставяме капачки и стерилизираме 40 минути от завирането на водата.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР